* Klik op de foto om te vergroten

Interieur

Bij een goed interieur hoort een verhaal. Het verhaal van de bewoners. Elk huis is anders. Dat maakt het ook zo persoonlijk. En het moet meer zijn dan een mooie compositie. Het moet een thuis zijn: leefbaar en in balans. Daarom is styling een proces van reflectie en bezinning. Goed kijken en voelen, analyseren op rationele, maar zeker ook op emotionele wijze. In de huid kruipen van de bewoners. Hoe leven ze? Wat vinden ze mooi? Trends zeggen mij daarbij niet zoveel. Ik vind het beter dat mensen zelf bepalen wat mooi is.

Mijn uitdaging ligt in het creëren van de juiste sfeer. Met behoud van de identiteit van de ruimte en die past bij de bewoners. Ik ben er van overtuigd dat je open moet staan voor de sfeer die een ruimte van zichzelf uitstraalt, de authentieke atmosfeer. Werken met wat je hebt, niet daartegen in! Ik ben mij altijd bewust dat het iemands ‘thuis’ is: interieur met een ziel.

Ik hou ervan om interieurs te creëren die een gevoel van opgetogenheid en tegelijkertijd rust oproepen. Het liefste met in iedere kamer een eigen sfeer. Maar het is een kunst om hierbij wel te streven naar onderlinge harmonie. Het inrichten van een kamer of huis is een samenspel tussen mij en de bewoners. In een leefruimte is vaak al veel van de identiteit van de bewoners te vinden en het is de kunst om met kleine details voor nieuw leven, maar ook authenticiteit te zorgen in het interieur. Dat is de uitdaging. Het geheel moet passen bij de bewoners. Tegelijkertijd wil ik dat het verrast. Bijvoorbeeld door ongebruikelijke kleuren te combineren met oude en nieuwe objecten in een moderne maar traditionele setting. Hierdoor krijgt de ruimte een rustgevende en hedendaagse uitstraling. Door deze combinatie ontstaan vaak de mooiste interieurs.

Signatuur

Altijd al heb ik een passie gehad voor kleur. Combineren van kleuren die samen de juiste sfeer creëren. Styling heeft voor mij dan ook alles te maken met mijn fascinatie voor kleuren en mooie materialen. Vooral authentieke materialen. En contrast is hierbij het toverwoord. Koude kleuren in combinatie met klassieke items bijvoorbeeld, geeft een prachtig warm effect.

Ik kan iedere stijl waarderen, maar er moet altijd een persoonlijk element inzitten. Warmte en individualiteit staan bij mij altijd voorop en komen het beste tot uitdrukking door te spelen met stijlen en kleuren. Elegantie is wat mij betreft daarbij cruciaal.

De rode draad in mijn eigen huis is mijn liefde voor zachte pasteltinten en klassieke oude objecten. En goud! Goud is voor mij de haute couture van het interieur. En met goud haal je de zon in huis. Naast zachte bestorven kleuren, ben ik ook dol op felle kleuren en spannende kleurencombinaties. Ik verdiep mij in de bewoners en ontdek wat ze nodig hebben. Want net zoals schoonheid bij jezelf begint, begint schoonheid bij interieur ook bij authenticiteit. Want dat is waar het om draait. En dan natuurlijk het liefst met …
‘a finishing touch of gold’!